Isolatie Yerseke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Yerseke? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een paar maatregelen zoals isolatie van binnenmuren en deuren isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op deze pagina lees je diverse informatie over isolatie Yerseke. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over tochtstrips of tochtbanden en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-yerseke-4401

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Vermindering Milieu-impact
 • Buitengeluid absorberen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4401
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna achterhaal jij de interessantste manieren om jouw woning in Yerseke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Yerseke is goed te betalen (vanaf plusminus € 950 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en veel minder stookkosten. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het rendement ligt op zo’n €215 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Yerseke kost +/- €5500. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1130. De besparing loopt op tot €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €11800. Je profiteert van om en nabij €790 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog enkele aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna behandelen we de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Yerseke (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige wereld? Woning Yerseke isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand bekijk je de gemiddelde kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Yerseke. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4150)
€875
(€5850)
€1060
(€9200)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€195
(€2150)
€305
(€2700)
Spouwmuur€215
(€1275)
€430
(€2050)
€875
(€3375)
HR++ glas€210
(€2475)
€330
(€4025)
€445
(€4675)
isolatie yerseke 4401

Bekende Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

FAQ voor de isolatiespecialist in Yerseke?

Waarom mijn woning in Yerseke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat levert gemiddeld op €340 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Analyseer allereerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan check je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Om en nabij 20% van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Yerseke een regeling voor extra subsidie. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Yerseke. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Yerseke wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Geholpen door een warmtescan ziet u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Informeer bij de isolatiedeskundige in Yerseke voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Yerseke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een optimaal leefklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen