Isolatie Waarde

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Waarde? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de vloer en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Waarde. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-waarde-4414

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • CO2 uitstoot beperken
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4414
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand tref jij de meest interessante onderdelen om jouw woning in Waarde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, met als effect een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waarde is financieel toegankelijk (vanaf € 830 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1625 en je bespaart al snel €220 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Waarde kost om en nabij de €4800. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. De potentiële besparing ligt op €830 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12000. Het voordeel is ongeveer €970, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er diverse rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder isolatie: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Waarde (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Woning Waarde isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2825 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 (jaarlijks). Hieronder kijken we naar de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Waarde. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4050)
€745
(€7050)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€265
(€1800)
€335
(€3450)
Spouwmuur€210
(€1050)
€730
(€2800)
€945
(€3550)
HR++ glas€235
(€2650)
€335
(€3100)
€390
(€4725)
isolatie waarde 4414

Populaire Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Waarde?

Waarom mijn woning in Waarde isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Budget Energie en Vandebron, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig klimaat in huis en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en besparen tot €270 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke acties als isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Hieronder check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Hornbach, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven kan je terugvragen.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Waarde een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Waarde. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Meteen werk van maken? Via onderstaande tips creëer je een isolatieplan Waarde wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Waarde voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Waarde. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een prettig wooncomfort en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen