Isolatie Oostdijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Oostdijk? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de buitengevel en isolatie van deuren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Oostdijk. Je kunt denken aan onderwerpen als isolatie van de kruipruimte en spouwanker. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-oostdijk-4415

 • Forse besparing mogelijk
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Minder ongedierte
 • Beter energielabel

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4415
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de meest rendabele methodes om jouw woning in Oostdijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oostdijk is aantrekkelijk (plusminus € 940 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1750 en je bespaart al snel €275 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oostdijk kost zo’n €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. De potentiële besparing ligt op €840 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12700. Hiermee bespaar je plusminus €790 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we verschillende alternatieve vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Oostdijk (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Oostdijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Oostdijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3400)
€675
(€6950)
€1180
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€245
(€1550)
€355
(€2950)
Spouwmuur€230
(€1725)
€500
(€2150)
€795
(€3600)
HR++ glas€235
(€2400)
€260
(€3400)
€430
(€4800)
isolatie oostdijk 4415

Professionele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Oostdijk?

Waarom mijn woning in Oostdijk isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Delta of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, dat betekent een winst van 255 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitgebreide maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen uiteenlopende materialen. Op deze website vind je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Hornbach, Formido, Karwei, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Circa 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • Voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oostdijk een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de kleine lettertjes.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Oostdijk. Bekijk ook eens de Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Op basis van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Oostdijk wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Oostdijk voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Oostdijk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties resulteren in een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen