Isolatie Rilland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Rilland? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dubbel glas of isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Rilland. Je komt meer te weten over zaken als bodemisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-rilland-4411

 • Lagere maandlasten
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Kies voor duurzame warmte
 • Snel te plaatsen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4411
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Rilland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rilland is goed te betalen beginnend bij € 960 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €225 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €260 p/jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, icynene, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rilland kost +/- €5550. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De potentiële besparing ligt op €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het voordeel is ong. €950, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast noemen we verscheidene mogelijke opties. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest interessante opties.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Rilland (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijkertijd een energiebewuste samenleving? Woning Rilland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. Dat komt neer op €975 p/jaar. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Rilland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4250)
€615
(€6700)
€1040
(€9850)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€195
(€1950)
€340
(€3550)
Spouwmuur€230
(€1450)
€600
(€2325)
€835
(€3475)
HR++ glas€200
(€2025)
€265
(€4150)
€445
(€5200)
isolatie rilland 4411

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Rilland?

Waarom mijn woning in Rilland isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3525 en geeft een besparing van €255 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Karwei, Hornbach, Praxis, Formido, Multimate. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Door een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pak ‘m beet een kwart van de onkosten kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Rilland een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is duidelijk: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een lage rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Rilland. Bekijk ook eens de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Rilland wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Rilland voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Rilland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een comfortabel leefklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen