Isolatie Krabbendijke

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Krabbendijke? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Met een aantal stappen als de kruipruimte isoleren of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Krabbendijke. Denk aan zaken als isolatie van verwarmingsbuizen en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-krabbendijke-4413

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Een duurzame oplossing
 • Reductie geluid
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieZeeland
GemeenteReimerswaal
Postcode4413
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh2850 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk je de interessantste werkzaamheden om je woning in Krabbendijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Krabbendijke is interessant (plusminus € 890 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De prijzen fluctueren rond de €1600 en je bespaart al snel €230 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Krabbendijke kost om en nabij de €5750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1070. De potentiële besparing ligt op €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €12500. Het voordeel is om en nabij €940 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens zien we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna beoordelen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Krabbendijke (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Krabbendijke isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1050 p/jaar. Hieronder kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Krabbendijke. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4350)
€635
(€7300)
€1170
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1150)
€260
(€2100)
€330
(€3350)
Spouwmuur€185
(€750)
€490
(€2325)
€880
(€3425)
HR++ glas€225
(€2100)
€280
(€3175)
€385
(€5400)
isolatie krabbendijke 4413

Bekende Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Krabbendijke?

Waarom mijn woning in Krabbendijke isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975, waarbij u een besparing realiseert van €260 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen als gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Hubo, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Reimerswaal

Dankzij opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 20% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De regel is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Krabbendijke een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.reimerswaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Reimerswaal
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Krabbendijke. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door middel van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Krabbendijke wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Via een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Krabbendijke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Krabbendijke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen