Isolatie Meppel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Meppel? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals je dak isoleren of isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hierna bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Meppel. We bespreken onderwerpen als buisisolatie en schijntocht. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-meppel-7941

 • Significant lagere energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder vervuiling
 • Ook geluidswerend
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieDrenthe
GemeenteMeppel
Postcode7941
Netnummer0522 (+31522)
Gasverbruik M31350 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn meestal grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Meppel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Meppel kan zeer goedkoop (vanaf € 930 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De tarieven bedragen zo’n €1925 en je bespaart op de energierekening, tot wel €205, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn steenwol, icynene, dekens, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Meppel kost zo’n €5300. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1200. De besparing loopt op tot €740 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. Dit levert op circa €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er verschillende interessante vormen. In het volgende overzicht bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Meppel (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en uiteraard een groenere samenleving? Woning Meppel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2800 m3. Dat is dus al gauw €1400 per 12 maanden. Op deze pagina kijken we naar de totale prijs zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Meppel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4100)
€725
(€6300)
€1100
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€295
(€1900)
€345
(€3200)
Spouwmuur€355
(€1350)
€420
(€2150)
€840
(€3300)
HR++ glas€225
(€1950)
€290
(€3150)
€385
(€4600)
isolatie meppel 7941

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Meppel?

Waarom mijn woning in Meppel isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Essent en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3800 en geeft een besparing van €250, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op deze website tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Karwei, Formido, Praxis, Gamma, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Meppel

Met hulp van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet een kwart van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Overigens vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Meppel een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.meppel.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Meppel
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met gevel-, dak of vloerisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Meppel. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij het isolatieplan Meppel wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Meppel voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Meppel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen