Isolatie De Wolden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Wolden? Een grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals tussenwanden isoleren of kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand check je belangrijke informatie over isolatie De Wolden. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolatie van de zolder en Rc-waarde. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-wolden-7957

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Groene investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieDrenthe
GemeenteDe Wolden
Postcode7957
Netnummer0528 (+31528)
Gasverbruik M31830 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€195,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk je de interessantste acties om een woning in De Wolden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in De Wolden is goed te betalen (vanaf ongeveer € 860 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten variëren rond €1675 en het resultaat is zo’n €185 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Wolden kost om en nabij de €5850. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Je profiteert van ong. €770 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er nog enkele populaire werkzaamheden. In onderstaande tekst behandelen we de populairste vormen.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in De Wolden (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste gemeenschap? Woning De Wolden isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 per jaar. Op ons isolatie portaal kijken we naar de uiteindelijke kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in De Wolden. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€775
(€7300)
€1250
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€255
(€1700)
€320
(€3100)
Spouwmuur€365
(€1275)
€580
(€2225)
€900
(€3050)
HR++ glas€205
(€2875)
€320
(€3300)
€410
(€4850)
isolatie de-wolden 7957

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in De Wolden?

Waarom mijn woning in De Wolden isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, waarbij u een besparing realiseert van €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Praxis, Formido, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente De Wolden

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg een kwart van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De conditie is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Evengoed is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Wolden een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.dewolden.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket De Wolden
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in De Wolden. Bekijk ook eens de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door middel van ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan De Wolden wat overeenstemt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in De Wolden voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in De Wolden. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen