Isolatie Nieuw Heeten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuw Heeten? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Via enkele acties als spouwmuren isoleren en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je nuttige informatie over isolatie Nieuw Heeten. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als schuimstrips en ventilatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-nieuw-heeten-8112

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Controle over de temperatuur
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8112
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna check jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Nieuw Heeten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuw Heeten kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 900 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €200 (jaarlijkst, kosten maart 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1825 en de winst ligt rond de €220 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn PUR schuim, chips, EPS parels, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Nieuw Heeten kost +/- €4850. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €740 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €980 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook onderscheiden we allerlei aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nieuw Heeten (maart 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige gemeenschap? Woning Nieuw Heeten isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2250 m3. Dat komt neer op €1450 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering zodra dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Nieuw Heeten. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4200)
€655
(€5750)
€1090
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€285
(€1850)
€315
(€2950)
Spouwmuur€320
(€975)
€550
(€1900)
€860
(€3300)
HR++ glas€235
(€2725)
€280
(€4025)
€350
(€5275)
isolatie nieuw-heeten 8112

Professionele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Nieuw Heeten?

Waarom mijn woning in Nieuw Heeten isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Delta en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en geeft een besparing van €315 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote investeringen als dak-, gevel of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Multimate, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Om en nabij 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Nieuw Heeten extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Nieuw Heeten. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Nieuw Heeten wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuw Heeten voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Nieuw Heeten. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen