Isolatie Laag Zuthem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Laag Zuthem? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een isolatiemaatregel als het dak isoleren of tochtprofielen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een prima rendement. Hieronder vind je waardevolle informatie over isolatie Laag Zuthem. Je leest uitvoerig over thema’s als HR++ glas en warmtelekken. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-laag-zuthem-8055

 • Besparen op energienota
 • Vocht absorberend vermogen
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Snel te plaatsen
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8055
Netnummer0529 (+31529)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de meest populaire methodes om jullie woning in Laag Zuthem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Laag Zuthem kan zeer goedkoop beginnend bij € 970 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €240 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn ongeveer €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Laag Zuthem kost je zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €960. Het rendement is al snel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11600. Dit levert op om en nabij €940 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Laag Zuthem (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening of een energiebewuste toekomst? Woning Laag Zuthem isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2225 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Onderstaand vind je de verwachte kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Laag Zuthem. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€875
(€5700)
€1110
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€185
(€2450)
€390
(€3500)
Spouwmuur€175
(€1450)
€500
(€2750)
€895
(€3050)
HR++ glas€205
(€2325)
€300
(€3200)
€440
(€5400)
isolatie laag-zuthem 8055

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Laag Zuthem?

Waarom mijn woning in Laag Zuthem isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Eneco of Nuon, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200 en dat bespaart tot €320 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grote projecten als isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over het actuele aanbod. Te koop bij bekende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Multimate, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pak ‘m beet 15 procent van de kosten kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Laag Zuthem een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Laag Zuthem. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan creëer je een isolatieplan Laag Zuthem wat overeenstemt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere enkel glas, oude muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Laag Zuthem voor uitgebreid advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Laag Zuthem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een aangename leefomgeving en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen