Isolatie Heeten

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Heeten? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van enkele acties als de buitengevel isoleren of schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je belangrijke informatie over isolatie Heeten. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals de vloer isoleren en ventilatie. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-heeten-8111

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Interessante energiebespaarlening
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8111
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje vind jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Heeten te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heeten is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 780 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1900 en het resultaat is zo’n €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, icynene, steenwol, folie. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Heeten kost doorgaans €4950. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1080. De besparing loopt op tot €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11700. Het rendement is ongeveer €750 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er meerdere vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Heeten (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Heeten isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. Dat is dus al gauw €875 op jaarbasis. Onderstaand tref je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Heeten. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€835
(€5350)
€1010
(€9150)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€260
(€1900)
€380
(€3600)
Spouwmuur€210
(€825)
€470
(€2550)
€870
(€3250)
HR++ glas€220
(€2000)
€300
(€3400)
€435
(€4700)
isolatie heeten 8111

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heeten?

Waarom mijn woning in Heeten isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Delta of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3200, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder tref je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hubo, Hornbach, Gamma, Formido, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Door opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Grofweg 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Heeten een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Heeten. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Heeten wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heeten voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Heeten. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen leiden tot een aangename leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezonde leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen