Isolatie Luttenberg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Luttenberg? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. isolatie van de spouw of naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met diverse informatie over isolatie Luttenberg. We staan stil bij thema’s als kieren dichten en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-luttenberg-8105

 • Investering snel terugverdiend
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Vermindering Milieu-impact
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina tref jij de interessantste acties om je woning in Luttenberg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Luttenberg kan erg voordelig (rond de € 840 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €210 per jaar (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten liggen rond €1875 en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Luttenberg kost je zo’n €5250. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Hiermee bespaar je circa €840 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we diverse aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Luttenberg (maart 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en een energiebewuste toekomst? Woning Luttenberg isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar. Op deze website tref je de totale kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Luttenberg. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3350)
€635
(€7500)
€1250
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€280
(€2000)
€325
(€3400)
Spouwmuur€310
(€1600)
€690
(€2250)
€920
(€3550)
HR++ glas€240
(€2575)
€300
(€3050)
€420
(€5125)
isolatie luttenberg 8105

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

FAQ voor de isolatiespecialist in Luttenberg?

Waarom mijn woning in Luttenberg isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €4000 en besparen tot €295 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide klussen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Hierna tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hornbach, Formido, Karwei, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 15% van de offerte kan je terugvragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Luttenberg een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Luttenberg. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Luttenberg wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Luttenberg voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Luttenberg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties leiden tot een optimaal leefklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen