Isolatie Broekland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Broekland? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals de vloer isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Broekland. We bespreken topics als bodemisolatie en de groene lening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-broekland-8107

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Ook geluidsdicht
 • Hogere woningwaarde

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand lees jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Broekland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Broekland kan erg voordelig (ongeveer € 710 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €260 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1750 en het resultaat is zo’n €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Broekland kost +/- €4550. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1150. De potentiële besparing ligt op €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11400. Het voordeel is grofweg €750 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook kennen we meerdere mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste oplossingen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Broekland (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of wellicht een milieuvriendelijke samenleving? Woning Broekland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2150 m3. Dat komt neer op €1225 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Broekland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is vergelijkbaar met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€785
(€6850)
€1140
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€260
(€2200)
€345
(€2950)
Spouwmuur€260
(€725)
€440
(€2275)
€815
(€3150)
HR++ glas€225
(€2350)
€285
(€3950)
€350
(€4550)
isolatie broekland 8107

Bekende Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Meer weten over de isolatiespecialist in Broekland?

Waarom mijn woning in Broekland isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3475 en besparen tot €335 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar ontdek je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Gamma, Hubo, Karwei, Formido, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Raalte

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Broekland een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is duidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een schappelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Broekland. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Broekland wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Broekland voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Broekland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een aangenaam klimaat in huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen