Isolatie Heino

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heino? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of buisisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website komen we met bruikbare informatie over isolatie Heino. Je komt meer te weten over zaken als isolerende kozijnen en deuren en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-heino-8141

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Duurzame investering
 • Voor elk budget
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8141
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak prima geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna ontdek jij de populairste toepassingen om jullie woning in Heino te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heino is betaalbaar (al vanaf € 730 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €260 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn ongeveer €1675 en je bespaart al snel €205 op jaarbasis. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals steenwol, folie, icynene, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Heino kost zo’n €4950. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13000. De winst is grofweg €880 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0onderscheiden we nog een aantal interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire werkzaamheden.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Heino (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en tegelijk een duurzame gemeenschap? Woning Heino isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 p/jaar. Op deze website bekijk je de hoogte van de investering zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Heino. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4250)
€875
(€4950)
€980
(€8000)
Vloerisolatie€160
(€1400)
€290
(€2550)
€385
(€2800)
Spouwmuur€400
(€1175)
€660
(€2025)
€825
(€3525)
HR++ glas€245
(€2400)
€290
(€3950)
€410
(€4425)
isolatie heino 8141

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Heino?

Waarom mijn woning in Heino isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500, waarbij u een besparing realiseert van €270 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij populaire bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Mede door subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Heino extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heino. Ook interessant is de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Heino wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Heino voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Heino. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Genoeg ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen