Isolatie Mariënheem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mariënheem? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Mariënheem. We bespreken zaken als radiatorfolie plaatsen en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-marienheem-8106

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettige leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieOverijssel
GemeenteRaalte
Postcode8106
Netnummer0572 (+31572)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€170,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de meest rendabele manieren om jullie woning in Mariënheem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Mariënheem is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 890 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1950 en de besparing loopt op tot €270, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Mariënheem kost ongeveer €5450. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €770, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. De winst is plusminus €870, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er allerlei rendabele mogelijkheden. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste alternatieven.

 • Isoleren garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Mariënheem (juni 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en tegelijkertijd een CO-2 reducerende toekomst? Woning Mariënheem isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. Dat komt neer op €1225 p/jaar. Op ons isolatie portaal calculeren we de hoogte van de investering als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Mariënheem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3250)
€765
(€6850)
€940
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€210
(€1850)
€390
(€3450)
Spouwmuur€390
(€1050)
€540
(€2600)
€800
(€3125)
HR++ glas€225
(€2075)
€310
(€3050)
€425
(€4800)
isolatie marienheem 8106

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Vragen voor een isolatiespecialist in Mariënheem?

Waarom mijn woning in Mariënheem isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Nuon, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875 en geeft een besparing van €215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. In de box hieronder komen we met een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hornbach, Formido, Gamma, Hubo. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Raalte

Dankzij opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Ook valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Mariënheem een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.raalte.nl voor de voorwaarden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Raalte
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Mariënheem. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Met behulp van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Mariënheem wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseert u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Mariënheem voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Mariënheem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een optimaal klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen