Isolatie Abbenbroek

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Abbenbroek? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via een aantal stappen als bijv. isolatie van platte dak en dakkapel isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op deze website vind je uiteenlopende informatie over isolatie Abbenbroek. Bijvoorbeeld zaken als dakisolatie en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-abbenbroek-3216

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder last van vocht
 • Milieubewuste keuze
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3216
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand lees jij de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Abbenbroek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Abbenbroek kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 830 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De tarieven variëren rond €1875 en de winst ligt rond de €220 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Abbenbroek kost om en nabij de €5900. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Je profiteert van om en nabij €930 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande noemen we meerdere rendabele werkzaamheden. In het volgende overzicht bediscussiëren we de meest populaire mogelijkheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Abbenbroek (juni 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en uiteraard een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Abbenbroek isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Abbenbroek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3900)
€675
(€6600)
€1030
(€9800)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€175
(€1900)
€380
(€3550)
Spouwmuur€365
(€1350)
€720
(€2125)
€785
(€3125)
HR++ glas€205
(€2025)
€265
(€3725)
€390
(€5375)
isolatie abbenbroek 3216

Professionele Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Meer weten over de isolatiespecialist in Abbenbroek?

Waarom mijn woning in Abbenbroek isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Qurrent, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €320 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande activiteiten zoals dak-, gevel of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Hubo. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een dure oplossing

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 15% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evengoed valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Abbenbroek een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Abbenbroek. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ben jij enthousiast? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Abbenbroek wat overeenstemt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Abbenbroek voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Abbenbroek. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een aangenaam klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen