Isolatie Heenvliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Heenvliet? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een isolatiemaatregel als isolatie buitenkant gevel of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Hieronder bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Heenvliet. We staan stil bij items als triple glas en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-heenvliet-3218

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Geen vochtproblemen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Brandbeschermend
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3218
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje check je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Heenvliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Heenvliet is interessant (al vanaf +/- € 830 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €215 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn gemiddeld €1800 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Heenvliet kost om en nabij de €5150. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €990 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande zijn er meerdere alternatieve werkzaamheden. Hierna beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Heenvliet (april 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten of een bewuste toekomst? Woning Heenvliet isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. Dat is dus al gauw €1450 op jaarbasis. Hierna vind je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Heenvliet. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€745
(€5350)
€1240
(€9950)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€210
(€1550)
€400
(€3250)
Spouwmuur€345
(€1025)
€430
(€2675)
€860
(€3125)
HR++ glas€200
(€2600)
€270
(€3625)
€370
(€5200)
isolatie heenvliet 3218

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Heenvliet?

Waarom mijn woning in Heenvliet isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3300 en geeft een besparing van €325, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Dan zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke maatregelen als gevel-, dak of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij grotere bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Hornbach, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Heenvliet een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor meer informatie.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heenvliet. Andere opties zijn GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Dankzij de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Heenvliet wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Heenvliet voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Heenvliet. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen