Isolatie Geervliet

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Geervliet? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel als je dak isoleren of radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Geervliet. Denk aan vraagstukken over de kruipruimte isoleren en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-geervliet-3211

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabele leefomgeving
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van lawaai van straat
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3211
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de meest rendabele toepassingen om je woning in Geervliet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Geervliet is financieel toegankelijk beginnend bij € 990 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1625 en je bespaart al snel €275 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Geervliet kost om en nabij de €5250. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Je profiteert van zo’n €910, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder noemen we meerdere rendabele opties. In het volgende overzicht beschrijven we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Geervliet (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige samenleving? Woning Geervliet isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. Dat komt neer op €1000 p/jaar. Hierna komen we met de totale kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Geervliet. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€4300)
€635
(€6600)
€1080
(€8200)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€240
(€1700)
€320
(€3050)
Spouwmuur€180
(€1125)
€660
(€2650)
€875
(€3450)
HR++ glas€200
(€1925)
€275
(€3325)
€360
(€4600)
isolatie geervliet 3211

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Geervliet?

Waarom mijn woning in Geervliet isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Qurrent, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3600 en dat bespaart tot €325, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Zo kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten als isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Praxis, Hornbach, Hubo, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een dure oplossing

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Met hulp van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Geervliet een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Geervliet. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Geervliet wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn enkel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Geervliet voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Geervliet. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen