Isolatie Zuidland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Zuidland? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via haalbare maatregelen als HR++ glas of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Zuidland. We gaan aan de slag met items als vloerisolatie en K-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-zuidland-3214

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder problemen met vocht
 • Minder uitstoot van CO2
 • Brandbeschermend
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3214
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl zie je de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Zuidland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidland kan erg voordelig (rond de € 840 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €255 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een fors lagere energierekening. De prijzen zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €265 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zuidland kost +/- €4500. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. De besparing loopt op tot €700 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11600. Hiermee bespaar je zo’n €870 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0zijn er meerdere aantrekkelijke opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte-isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Zuidland (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere gemeenschap? Woning Zuidland isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2900 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 op jaarbasis. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Zuidland. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3900)
€695
(€4550)
€910
(€8650)
Vloerisolatie€150
(€1250)
€240
(€1700)
€330
(€2700)
Spouwmuur€205
(€1650)
€700
(€2475)
€875
(€3375)
HR++ glas€205
(€1875)
€330
(€3100)
€435
(€5375)
isolatie zuidland 3214

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Meer weten over de isolatiespecialist in Zuidland?

Waarom mijn woning in Zuidland isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725 en dat bespaart tot €265 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Door opties voor subsidie wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de offerte kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Soms is er in Zuidland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zuidland. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Zuidland wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Zuidland voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Zuidland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen