Isolatie Simonshaven

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Simonshaven? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je nuttige informatie over isolatie Simonshaven. Je kunt denken aan zaken als gevelisolatie en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-simonshaven-3212

 • Lagere stookkosten
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3212
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand zie je de meest rendabele acties om jouw woning in Simonshaven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Simonshaven is betaalbaar (vanaf plusminus € 740 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €260 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Simonshaven kost plusminus €4450. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €770 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Het voordeel is om en nabij €940 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder kennen we allerlei rendabele oplossingen. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Simonshaven (juni 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en ook een groenere wereld? Woning Simonshaven isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Simonshaven. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3550)
€605
(€6250)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€190
(€1700)
€390
(€3100)
Spouwmuur€315
(€1650)
€440
(€2300)
€855
(€3675)
HR++ glas€240
(€2575)
€295
(€3925)
€375
(€4975)
isolatie simonshaven 3212

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Simonshaven?

Waarom mijn woning in Simonshaven isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3575 en geeft een besparing van €235 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Formido, Multimate, Karwei, Hornbach, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Dankzij een subsidie van de overheid wordt een huis isoleren aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Simonshaven een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Simonshaven. Andere opties zijn Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Simonshaven wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Simonshaven voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij lokale isolatiebedrijven in Simonshaven. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen