Isolatie Spijkenisse

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Spijkenisse? Goede isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties als isolatie van buitenmuren en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand lees je handige informatie over isolatie Spijkenisse. We bespreken thema’s als bodemisolatie en ventilatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-spijkenisse-3200

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Dempt het geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3200
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand bekijk jij de interessantste toepassingen om je woning in Spijkenisse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Spijkenisse kan zeer goedkoop (rond de € 710 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €205 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1975 en de winst ligt rond de €225 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals glaswol, steenwol, icynene, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Spijkenisse kost doorgaans €4950. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €990. De besparing loopt op tot €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het voordeel is grofweg €890, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande kennen we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Spijkenisse (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een groenere gemeenschap? Woning Spijkenisse isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De besparing komt neer op €1250 op jaarbasis. Op deze pagina berekenen we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Spijkenisse. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per actie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4100)
€585
(€5050)
€990
(€8450)
Vloerisolatie€120
(€1450)
€195
(€2250)
€370
(€3050)
Spouwmuur€215
(€975)
€450
(€2300)
€890
(€3025)
HR++ glas€225
(€1875)
€330
(€3925)
€355
(€5025)
isolatie spijkenisse 3200

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Spijkenisse?

Waarom mijn woning in Spijkenisse isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450 en dat levert gemiddeld op €295 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor check je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Onderstaand tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Praxis. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Door (regionale) subsidies wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25% van de factuur mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Ook rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Spijkenisse een regeling voor extra subsidie. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor de voorwaarden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Spijkenisse. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Aan de hand van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Spijkenisse wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Spijkenisse voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Spijkenisse. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen