Isolatie Hekelingen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Hekelingen? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de kruipruimte isoleren en isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je uiteenlopende informatie over isolatie Hekelingen. Bijvoorbeeld zaken als deuren isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-hekelingen-3209

 • Een flink lagere energierekening
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3209
Netnummer0181 (+31181)
Gasverbruik M31070 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de populairste werkzaamheden om je woning in Hekelingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hekelingen is aantrekkelijk (plusminus € 780 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €210 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1775 en de besparing loopt op tot €205 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, steenwol, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hekelingen kost +/- €4600. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1180. De potentiële besparing ligt op €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Dit levert op plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Verder kennen we diverse interessante mogelijkheden. Hieronder beschrijven we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hekelingen (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Woning Hekelingen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. Dat komt neer op €1100 per 12 maanden. Hieronder ontdek je de verwachte kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hekelingen. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3550)
€805
(€4950)
€1160
(€9350)
Vloerisolatie€115
(€1300)
€260
(€1650)
€355
(€3550)
Spouwmuur€200
(€1750)
€750
(€2750)
€915
(€3450)
HR++ glas€190
(€2250)
€305
(€3625)
€405
(€5225)
isolatie hekelingen 3209

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hekelingen?

Waarom mijn woning in Hekelingen isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €4000 en besparen tot €335 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Formido, Hubo, Multimate, Praxis, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Nissewaard

Door te profiteren van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer een kwart van de offerte mag je terugvragen.
 • Uitgangspunt is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Hekelingen extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nissewaard.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Nissewaard
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Hekelingen. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Hekelingen wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hekelingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Hekelingen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Standaard begint men met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen