Isolatie Doornenburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Doornenburg? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen als bijv. vloerisolatie en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie Doornenburg. Je leest uitvoerig over items als deuren isoleren en houten vloer isoleren. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-doornenburg-6686

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Je kunt klein beginnen
 • Een hoger energielabel

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6686
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan vervliegt de warmte van de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind jij de meest toegepaste methodes om een woning in Doornenburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Doornenburg kan erg voordelig (rond de € 780 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €270 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen zijn gemiddeld €1850 en het bespaart circa €280 p/jaar. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Doornenburg kost doorgaans €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1170. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €13200. De winst is zo’n €830 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Doornenburg (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Woning Doornenburg isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1300 op jaarbasis. Op deze pagina berekenen we de kosten (bij benadering) op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Doornenburg. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3350)
€585
(€5700)
€1060
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€205
(€1900)
€380
(€2850)
Spouwmuur€315
(€1600)
€510
(€2625)
€795
(€3650)
HR++ glas€235
(€2550)
€300
(€3175)
€410
(€5000)
isolatie doornenburg 6686

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Doornenburg?

Waarom mijn woning in Doornenburg isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energieleverancier als Energiedirect en Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettige leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €275 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Ingrijpende werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een samenvatting van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Gamma, Hubo, Praxis, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 25 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De conditie is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Ook valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Doornenburg een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief opgezet voor energiebesparende maatregelen in Doornenburg. Bekijk ook eens Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door middel van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Doornenburg wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Doornenburg voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Doornenburg. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig leefklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen