Isolatie Bemmel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bemmel? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte of tochtwering gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op deze pagina check je waardevolle informatie over isolatie Bemmel. We gaan aan de slag met items als triple glas en Pur Isolatieplaten. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bemmel-6681

 • Forse besparing mogelijk
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Minder geluid van buiten
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6681
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk jij de aantrekkelijkste methodes om jouw woning in Bemmel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bemmel is interessant (vanaf zo’n € 940 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten bedragen zo’n €1900 en de besparing loopt op tot €275 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bemmel kost om en nabij de €4900. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1040. De potentiële besparing ligt op €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €13500. Daarmee bespaar je ong. €780 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder noemen we nog een aantal interessante mogelijkheden. Hierna vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Bemmel (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste wereld? Woning Bemmel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat is dus al gauw €800 p/jaar. Op deze website berekenen we de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiebedrijf in Bemmel. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€875
(€4650)
€1130
(€9000)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€245
(€1600)
€340
(€3450)
Spouwmuur€190
(€1050)
€580
(€2475)
€935
(€3200)
HR++ glas€195
(€2850)
€330
(€3850)
€360
(€5025)
isolatie bemmel 6681

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Bemmel?

Waarom mijn woning in Bemmel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Budget Energie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3050 en geeft een besparing van €215 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder ontdek je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Met hulp van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 25 procent van de onkosten zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Bovendien valt de uitgevoerde arbeid onder het 9% BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Bemmel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Bemmel. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Bemmel wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bemmel voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Bemmel. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen