Isolatie Angeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Angeren? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een investering zoals de schuur isoleren of isolerende raambekleding gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand tref je diverse informatie over isolatie Angeren. We gaan aan de slag met topics als isolatie van platte dak en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-angeren-6687

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Minder storende geluiden
 • Toekomstbestendig

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6687
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina check je de meest populaire stappen om jouw woning in Angeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Angeren kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 840 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten fluctueren rond de €1850 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Angeren kost zo’n €5650. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Het voordeel loopt al gauw op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12600. Hiermee bespaar je plusminus €870, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog een aantal populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder praten we over de meest aantrekkelijke uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Angeren (april 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere samenleving? Woning Angeren isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1300 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal tref je de verwachte kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Angeren. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per oplossing tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3900)
€605
(€4750)
€980
(€9650)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€190
(€2100)
€330
(€3250)
Spouwmuur€205
(€1350)
€600
(€2500)
€950
(€3100)
HR++ glas€220
(€2600)
€285
(€3400)
€445
(€5025)
isolatie angeren 6687

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Angeren?

Waarom mijn woning in Angeren isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Powerpeers, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en dat levert gemiddeld op €230 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse werkzaamheden zoals isoleren van vloer, dak of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Praxis, Karwei, Multimate. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Door te profiteren van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Angeren een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Angeren. Relevante alternatieven zijn de SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Angeren wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Angeren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Angeren. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen