Isolatie Ressen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ressen? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Met relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld bodemisolatie en isolerende deuren worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Ressen. We bespreken vraagstukken over dakkapel isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-ressen-6684

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een gezond leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Geluidswerende werking
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6684
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn correct geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref jij de meest populaire toepassingen om je woning in Ressen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ressen is interessant (plusminus € 720 voor rijtjeshuizen) en het bespaart flink geld, tot wel €220 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen zijn ongeveer €1750 en je bespaart al snel €215 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Ressen kost om en nabij de €4850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13500. Daarmee bespaar je plusminus €790 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog meer populaire mogelijkheden. Hierna bespreken we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een garage om van te genieten
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Ressen (april 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Ressen isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1450 per jaar. Hierna bekijk je de totale prijs als je kiest voor een isolatiebedrijf in Ressen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement komt overeen met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie heb je terugverdiend in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4050)
€605
(€5150)
€1090
(€9550)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€250
(€1700)
€380
(€3450)
Spouwmuur€290
(€1075)
€420
(€2775)
€930
(€3175)
HR++ glas€195
(€2225)
€305
(€3250)
€360
(€4500)
isolatie ressen 6684

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

FAQ voor de isolatiespecialist in Ressen?

Waarom mijn woning in Ressen isoleren?

Een solide woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als Delta en Nuon, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3900 en besparen tot €270 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden als isoleren van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website check je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Karwei, Formido, Hornbach, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Dankzij (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Plusminus 20 procent van de kosten mag je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Ressen een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Ressen. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Met tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ressen wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Ressen voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Ressen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel leefklimaat. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen