Isolatie Huissen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Huissen? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen als isolatie van de vloer of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je nuttige informatie over isolatie Huissen. We zoomen in op zaken als dakkapel isoleren en R-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-huissen-6851

 • Significant lagere energiekosten
 • Een gezond binnenklimaat
 • Minder uitstoot van CO2
 • Buitengeluid absorberen
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6851
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check je de aantrekkelijkste werkzaamheden om een woning in Huissen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Huissen kan erg voordelig (vanaf € 940 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €190 op jaarbasis (prijzen maart 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn zo’n €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, dekens, folie, glaswol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Huissen kost om en nabij de €4650. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11200. Het rendement is grofweg €870 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we diverse populaire uitvoeringen. Hierna praten we over de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Huissen (maart 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning Huissen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten op het moment dat je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Huissen. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3950)
€665
(€6200)
€1080
(€9350)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€290
(€1800)
€395
(€3450)
Spouwmuur€350
(€800)
€570
(€2050)
€935
(€3650)
HR++ glas€230
(€2000)
€335
(€3350)
€400
(€5175)
isolatie huissen 6851

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Vragen voor een isolatiespecialist in Huissen?

Waarom mijn woning in Huissen isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimale leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en dat bespaart tot €270 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse activiteiten als vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met praktische info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Mede door (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Geregeld is er in Huissen een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Huissen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Huissen wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, gammele muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Huissen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Huissen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen