Isolatie Haalderen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Haalderen? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel als spouwmuurisolatie en isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Haalderen. Dit gaan om bijvoorbeeld items als dakisolatie en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-haalderen-6685

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Milieubewuste keuze
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6685
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna check je de meest toegepaste methodes om jouw woning in Haalderen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haalderen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De prijzen zijn ongeveer €1850 en het resultaat is zo’n €250 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Haalderen kost +/- €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De potentiële besparing ligt op €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €13500. Hiermee bespaar je grofweg €860, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Ook onderscheiden we verschillende vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Haalderen (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Haalderen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2675 m3. Dat komt neer op €1050 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de verwachte kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Haalderen. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4150)
€785
(€7250)
€1130
(€8450)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€290
(€2150)
€345
(€2800)
Spouwmuur€305
(€1150)
€730
(€2575)
€860
(€3600)
HR++ glas€205
(€1825)
€285
(€3150)
€380
(€5050)
isolatie haalderen 6685

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Haalderen?

Waarom mijn woning in Haalderen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Engie of Oxxio, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3125 en besparen tot €215 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar check je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige projecten zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei, Gamma, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Door een subsidie van de overheid worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven krijg je weer terug.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Tevens geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Geregeld is er in Haalderen een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Haalderen. Andere opties zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Haalderen wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verrotte muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Haalderen voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Haalderen. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren in een optimale leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond klimaat in huis. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen