Isolatie Gendt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Gendt? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als isolatie van de gevel en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op isolatierevolutie.nl check je uitgebreide informatie over isolatie Gendt. Bijvoorbeeld items als triple glas en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gendt-6691

 • Lagere stookkosten
 • Meer controle in de woning
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieGelderland
GemeenteLingewaard
Postcode6691
Netnummer0481 (+31481)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna vind jij de interessantste stappen om je woning in Gendt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Gendt kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 730 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten bedragen zo’n €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gendt kost om en nabij de €5400. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1180. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11900. Het rendement is circa €900 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook zien we nog meer aantrekkelijke alternatieven. Hieronder vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gendt (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of een groenere maatschappij? Woning Gendt isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2725 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl komen we met de kosten (bij benadering) als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gendt. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3750)
€715
(€7300)
€1120
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€225
(€1900)
€360
(€3300)
Spouwmuur€245
(€1750)
€700
(€2075)
€945
(€3100)
HR++ glas€245
(€2850)
€260
(€3350)
€350
(€4700)
isolatie gendt 6691

Interessante Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Gendt?

Waarom mijn woning in Gendt isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij als Energiedirect of NLE, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3300 en dat levert gemiddeld op €260 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. In de box hieronder vind je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Karwei, Formido, Hornbach, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Lingewaard

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer 25% van de offerte kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Zo nu en dan is er in Gendt een subsidie of duurzaamheidslening. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.lingewaard.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Lingewaard
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Gendt. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via het advies hieronder kom je met een isolatieplan Gendt wat strookt met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Gendt voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Gendt. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een warm en comfortabel huis en veel minder stookkosten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen