Isolatie Oldekerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Oldekerk? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of radiatorisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Oldekerk. Bijvoorbeeld zaken als isolatie van de spouw en energiebespaarlening. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-oldekerk-9821

 • Lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Reductie geluid
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9821
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand ontdek jij de interessantste methodes om je woning in Oldekerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Oldekerk kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 880 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €250 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €1800 en de besparing loopt op tot €235 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oldekerk kost zo’n €5550. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €970. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €12900. De winst is circa €810 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we verscheidene vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste vormen.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oldekerk (mei 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een duurzame toekomst? Woning Oldekerk isoleren kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1150 per 12 maanden. Hierna vind je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Oldekerk. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tonen we de maximale besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3750)
€645
(€5650)
€1000
(€9850)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€270
(€2400)
€300
(€3500)
Spouwmuur€205
(€1125)
€480
(€1925)
€795
(€3150)
HR++ glas€190
(€2075)
€340
(€3275)
€360
(€4900)
isolatie oldekerk 9821

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Oldekerk?

Waarom mijn woning in Oldekerk isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Engie en Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezonde leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3925, dat betekent een winst van 315 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo ziet u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide klussen zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Multimate, Karwei, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Mede door subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n 25% van de kosten mag je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Oldekerk een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Oldekerk. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Oldekerk wat strookt met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Oldekerk voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Oldekerk. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen