Isolatie Doezum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Doezum? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Door middel van een isolatiemaatregel zoals muren isoleren en warmtereflecterende folie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Doezum. Dit kan gaan om onderwerpen als plat dak isoleren en subsidie Isolatie mei 2024. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-doezum-9863

 • Lagere energienota
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Minder geluid van buiten
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9863
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de meest toegepaste stappen om jouw woning in Doezum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Doezum is betaalbaar (vanaf plusminus € 960 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1700 en het rendement ligt op zo’n €265 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, folie, icynene, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel daken van Hollandse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Doezum kost ongeveer €5850. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1150. Het rendement is al snel €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13100. Het rendement is grofweg €950 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0bestaan er diverse mogelijke uitvoeringen. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Doezum (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en een milieuvriendelijke toekomst? Woning Doezum isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2325 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1450 per jaar. Onderstaand komen we met de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Doezum. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3400)
€825
(€4550)
€990
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1400)
€255
(€2250)
€390
(€3100)
Spouwmuur€300
(€900)
€480
(€2100)
€885
(€3175)
HR++ glas€230
(€2075)
€295
(€4025)
€380
(€4700)
isolatie doezum 9863

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Doezum?

Waarom mijn woning in Doezum isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3125, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan check je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Uitgebreide projecten zoals isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Multimate, Hubo, Gamma, Formido. De top-merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Door een subsidie van de overheid wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Ongeveer 25% van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Doezum een speciaal potje beschikbaar. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Doezum. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ga jij ook van start? Middels tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Doezum wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Doezum voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Doezum. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen