Isolatie Niekerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Niekerk? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Via haalbare maatregelen als isolatie van de garage of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Niekerk. Denk aan items als isolatie van de buitengevel en houtwol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-niekerk-9822

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Een hoger energielabel

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9822
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna vind je de meest toegepaste toepassingen om je woning in Niekerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Niekerk is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 910 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1925 en de besparing loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, dekens, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Niekerk kost ongeveer €5700. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1040. De besparing loopt op tot €850, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Het voordeel is ong. €890 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we allerlei aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Niekerk (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Niekerk isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de gemiddelde kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Niekerk. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€875
(€6550)
€940
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€245
(€2250)
€395
(€3150)
Spouwmuur€285
(€1650)
€710
(€2075)
€900
(€3550)
HR++ glas€190
(€2425)
€310
(€3425)
€355
(€4550)
isolatie niekerk 9822

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Niekerk?

Waarom mijn woning in Niekerk isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een maatschappij zoals Budget Energie of Vandebron, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en dat bespaart tot €235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Hubo, Karwei, Multimate, Formido, Praxis, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Grootegast

Dankzij (regionale) subsidies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Niekerk een subsidie of duurzaamheidslening. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Niekerk. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Met de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Niekerk wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Niekerk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Niekerk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een gezond klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen