Isolatie Sebaldeburen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sebaldeburen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen als de zolder isoleren en tochtwering kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina lees je handige informatie over isolatie Sebaldeburen. We staan stil bij zaken als dakkapel isoleren en U-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-sebaldeburen-9862

 • Besparen op energierekening
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Minder impact op het milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9862
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal je de meest rendabele onderdelen om jouw woning in Sebaldeburen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sebaldeburen is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 990 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €225 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten zijn ongeveer €1975 en het rendement ligt op zo’n €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sebaldeburen kost +/- €5000. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €770 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. De winst is pakweg €950 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we meerdere mogelijke alternatieven. Hieronder praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Sebaldeburen (mei 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en ook een duurzame toekomst? Woning Sebaldeburen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2550 m3. De besparing komt neer op €1025 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Sebaldeburen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4250)
€855
(€6200)
€1010
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€245
(€2300)
€325
(€3350)
Spouwmuur€250
(€1050)
€690
(€2200)
€785
(€3150)
HR++ glas€230
(€2775)
€290
(€3750)
€355
(€5275)
isolatie sebaldeburen 9862

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

FAQ voor de isolatiespecialist in Sebaldeburen?

Waarom mijn woning in Sebaldeburen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Engie of Qurrent, en is bovendien een groene investering. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Verder geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3425, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. In de box hieronder tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hubo, Praxis, Multimate, Karwei, Gamma, Hornbach. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: een gesloten celstructuur

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Door subsidies wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Zo’n 20% van de offerte krijg je weer terug.
 • De eis is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Sebaldeburen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor opties in mei 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Sebaldeburen. Relevante alternatieven zijn de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Sebaldeburen wat aansluit op jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan check je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Sebaldeburen voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Experts vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Sebaldeburen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een optimaal binnenklimaat en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen