Isolatie Lutjegast

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Lutjegast? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering zoals dakisolatie of radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl tref je waardevolle informatie over isolatie Lutjegast. Dit kan gaan om onderwerpen als isolatie van binnenmuren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-lutjegast-9866

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Stiller in de woning
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9866
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand achterhaal jij de interessantste stappen om jouw woning in Lutjegast te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Lutjegast is goedkoop (vanaf plusminus € 850 voor een rijtjeshuis) en je profiteert van een besparing tot wel €255 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1800 en het rendement ligt op zo’n €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Lutjegast kost je zo’n €4550. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11900. Hiermee bespaar je plusminus €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0bestaan er allerlei aantrekkelijke opties. Hieronder beschrijven we de meest toegepaste opties.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Lutjegast (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Woning Lutjegast isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Lutjegast. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€675
(€4550)
€1130
(€8100)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€260
(€1800)
€380
(€3250)
Spouwmuur€190
(€1125)
€730
(€2250)
€815
(€3500)
HR++ glas€225
(€2675)
€285
(€3950)
€385
(€4950)
isolatie lutjegast 9866

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Lutjegast?

Waarom mijn woning in Lutjegast isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij zoals Engie of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 340 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Hornbach, Karwei, Praxis. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Met behulp van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie kan je niet meer aanvragen. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg 15% van de factuur mag je terugvragen.
 • Het is een must dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Af en toe is er in Lutjegast een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Lutjegast. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Gebruikmakend van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Lutjegast wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ontdek je waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Lutjegast voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Lutjegast. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen bieden jou een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen