Isolatie Kornhorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Kornhorn? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. enkele acties zoals de binnengevel isoleren en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je bruikbare informatie over isolatie Kornhorn. Je leest uitvoerig over vraagstukken over kieren dichten en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-kornhorn-9864

 • Besparen op energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • CO2 uitstoot beperken
 • Profiteer van de energiebespaarlening
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9864
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de regel grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Hierna check jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Kornhorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Kornhorn is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 890 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €240 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De prijzen variëren rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, PUR schuim, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Kornhorn kost zo’n €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1090. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je grofweg €810 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er allerlei vaak toegepaste oplossingen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie van garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Kornhorn (mei 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening of bijdragen aan een energiezuinige maatschappij? Woning Kornhorn isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Kornhorn. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3950)
€595
(€5650)
€1030
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1100)
€220
(€2300)
€365
(€2950)
Spouwmuur€310
(€1375)
€710
(€2600)
€870
(€3200)
HR++ glas€200
(€2450)
€295
(€3275)
€410
(€4725)
isolatie kornhorn 9864

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Kornhorn?

Waarom mijn woning in Kornhorn isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Mede neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3825 en dat bespaart tot €285 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Zo ontdekt u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide maatregelen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Hubo, Multimate, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Door een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 15% van de kosten krijg je weer terug.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Kornhorn een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Kornhorn. Ook interessant is de GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Kornhorn wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Kornhorn voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Kornhorn. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen