Isolatie Opende

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opende? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als het dak isoleren of isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op deze website lees je bruikbare informatie over isolatie Opende. Je leest uitvoerig over onderwerpen als isolatie van de buitengevel en steenwol Isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-opende-9865

 • Een structureel lagere energierekening
 • Geen vochtproblemen
 • Goed voor het milieu
 • Weinig last van geluid
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9865
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Hierna tref je de populairste stappen om je woning in Opende te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Opende is goed te betalen (rond de € 810 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €235 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten variëren rond €2000 en de potentiële besparing ligt op €220, ieder jaar weer. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Opende kost +/- €4850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Het rendement is al snel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12800. Het voordeel is ongeveer €850 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we allerlei interessante oplossingen. In de volgende paragraaf behandelen we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur isolatie: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Opende (mei 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Opende isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Opende. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3650)
€665
(€6600)
€1150
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€275
(€2150)
€355
(€3450)
Spouwmuur€280
(€950)
€560
(€2150)
€805
(€3200)
HR++ glas€195
(€2450)
€315
(€3425)
€445
(€4500)
isolatie opende 9865

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Vragen voor een isolatiespecialist in Opende?

Waarom mijn woning in Opende isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energiebedrijf als Greenchoice en Vandebron, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €4000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €220, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke projecten als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Karwei, Multimate, Hornbach, Hubo, Formido, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grootegast

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Opende extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grootegast.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grootegast
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Opende. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Opende wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, verrotte muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Opende voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Opende. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen