Isolatie Gemert-Bakel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Gemert-Bakel? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een investering zoals de garage isoleren of deuren isoleren kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je belangrijke informatie over isolatie Gemert-Bakel. Je komt meer te weten over onderwerpen als HR++ glas en energie besparen tips. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gemert-bakel-5421

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een prettig leefklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna ontdek je de populairste werkzaamheden om je woning in Gemert-Bakel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gemert-Bakel kan zeer goedkoop (om en nabij de € 880 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven fluctueren rond de €1725 en het rendement ligt op zo’n €195, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, steenwol, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Gemert-Bakel kost plusminus €5050. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €12700. Je profiteert van zo’n €790 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we allerlei aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht behandelen we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gemert-Bakel (april 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Woning Gemert-Bakel isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2575 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gemert-Bakel. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4300)
€845
(€6400)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€170
(€1700)
€325
(€3000)
Spouwmuur€240
(€1650)
€530
(€2700)
€905
(€3350)
HR++ glas€200
(€2300)
€305
(€3800)
€395
(€5175)
isolatie gemert-bakel 5421

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

FAQ voor de isolatiespecialist in Gemert-Bakel?

Waarom mijn woning in Gemert-Bakel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Eneco en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op die manier achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Multimate, Hornbach, Praxis, Karwei, Hubo, Gamma. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Door gebruik te maken van een subsidie van de overheid wordt woningisolatie nog leuker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20 procent van de offerte krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Overigens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Gemert-Bakel een groene lening of extra potje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Gemert-Bakel. Ook interessant is de Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Gemert-Bakel wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Gemert-Bakel voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: het resultaat van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Gemert-Bakel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties hebben als resultaat een prettig leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen