Isolatie De Rips

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in De Rips? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als bijv. binnenmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over isolatie De Rips. We staan stil bij thema’s als dakkapel isoleren en soorten isolatiewaarden. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-de-rips-5764

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Minder geluidsoverlast
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5764
Netnummer0493 (+31493)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn vaak solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand tref jij de meest populaire acties om je woning in De Rips te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in De Rips is goed te betalen (om en nabij de € 880 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €215 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn zo’n €1850 en de potentiële besparing ligt op €275 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als EPS parels, chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in De Rips kost ongeveer €5650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1060. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het voordeel is zo’n €890 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0zijn er allerlei rendabele mogelijkheden. Hieronder vermelden we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in De Rips (juni 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een duurzame samenleving? Woning De Rips isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 p/jaar. Op isolatierevolutie.nl komen we met de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in De Rips. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4200)
€855
(€6950)
€1070
(€9250)
Vloerisolatie€135
(€1200)
€250
(€2100)
€350
(€3250)
Spouwmuur€190
(€725)
€570
(€2675)
€815
(€3325)
HR++ glas€205
(€2625)
€330
(€3775)
€375
(€4750)
isolatie de-rips 5764

Interessante Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in De Rips?

Waarom mijn woning in De Rips isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Delta of Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en geeft een besparing van €305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Achterhaal eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Zo zie je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met heel wisselende materialen. Op deze website check je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Gamma, Multimate, Hubo, Karwei, Formido. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Door gebruik te maken van subsidies wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in De Rips extra geld beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is onderhand wel helder: je kunt de stookkosten flink reduceren door te isoleren. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in De Rips. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Via de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan De Rips wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Via een warmtescan ontdek je waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in De Rips voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in De Rips. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen leiden tot een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen