Isolatie Uden

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Uden? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering zoals binnenmuren isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Uden. We zoomen in op topics als tochtwering en thermische bruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-uden-5401

 • Structureel lagere energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteUden
Postcode5401
Netnummer0413 (+31413)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl achterhaal je de interessantste stappen om een woning in Uden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Uden is goedkoop (om en nabij de € 720 voor een rijwoning) en je bespaart al snel €260 op jaarbasis (tarieven juli 2022).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €255 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Uden kost +/- €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €970. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13500. De winst is om en nabij €970 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isolatie garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Uden (juli 2022)?

Wil jij een structureel lagere energienota of een duurzame maatschappij? Woning Uden isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2725 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €825 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website calculeren we de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Uden. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3100)
€875
(€6350)
€1180
(€9000)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€170
(€2450)
€350
(€3200)
Spouwmuur€335
(€900)
€480
(€2650)
€915
(€3150)
HR++ glas€250
(€2350)
€305
(€4225)
€435
(€4600)
isolatie uden 5401

Actuele Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Uden?

Waarom mijn woning in Uden isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabele leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800, waarbij u een besparing realiseert van €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige klussen zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Formido, Hornbach. Erkende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Uden

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Plusminus 15 procent van de onkosten mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Tevens valt de uitgevoerde arbeid onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Uden een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.uden.nl voor de status in juli 2022.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Uden
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Uden. Bekijk ook eens de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Uden wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minutes.

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Uden voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Uden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen