Isolatie Landerd

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Landerd? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Middels haalbare maatregelen als muren isoleren of deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Landerd. We bespreken zaken als tochtstrips of tochtbanden en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-landerd-5410

 • Significant lagere energiekosten
 • Een comfortabel leefklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Reductie geluid
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLanderd
Postcode5410
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3750 kWh
Gemiddelde energierekening€194,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een energielabel A of B zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In het volgende stukje ontdek je de meest interessante acties om jouw woning in Landerd te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Landerd is betaalbaar (rond de € 790 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1725 en je bespaart al snel €245 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Landerd kost om en nabij de €5450. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1190. De besparing loopt op tot €890, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. De winst is grofweg €830 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we diverse interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Landerd (juli 2024)?

Wil je streven naar bezuinigen op de energiekosten en een CO-2 reducerende samenleving? Woning Landerd isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Landerd. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3450)
€735
(€6100)
€1060
(€8050)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€215
(€1750)
€385
(€2750)
Spouwmuur€305
(€1100)
€470
(€2250)
€815
(€3425)
HR++ glas€190
(€1950)
€325
(€3900)
€360
(€4875)
isolatie landerd 5410

Plaatsen in de regio:

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Landerd?

Waarom mijn woning in Landerd isoleren?

Een degelijke woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie of Powerpeers, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725, waarbij u een besparing realiseert van €345, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Formido, Gamma, Karwei, Multimate, Praxis. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Landerd

Met behulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik iets van de overheid verwachten? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 25 procent van de uitvoeringskosten zijn terug te vragen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Soms is er in Landerd extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.landerd.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Landerd
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Landerd. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Geholpen door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Landerd wat aansluit op jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Landerd voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Landerd. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een gezond binnenklimaat en veel lagere gaskosten. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een aangename leefomgeving. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen