Isolatie De Mortel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in De Mortel? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als bodemisolatie en isolatie van verwarmingsbuizen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je nuttige informatie over isolatie De Mortel. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolatie van de spouwmuur en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-de-mortel-5425

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Beperkte CO-2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5425
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk je de populairste stappen om een woning in De Mortel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in De Mortel is voordeling (rond de € 840 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €185 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten liggen rond €1675 en de besparing op de energienota loopt op tot €220 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, glaswol, icynene, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in De Mortel kost om en nabij de €4700. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €710 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €11600. Dit levert op grofweg €800 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er verscheidene alternatieve mogelijkheden. In de volgende paragraaf vermelden we de meest aantrekkelijke vormen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in De Mortel (februari 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke gemeenschap? Woning De Mortel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1300 per jaar. Hieronder berekenen we de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in De Mortel. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3850)
€735
(€5150)
€950
(€8300)
Vloerisolatie€160
(€1150)
€185
(€2650)
€335
(€3350)
Spouwmuur€285
(€750)
€660
(€2425)
€845
(€3225)
HR++ glas€220
(€2300)
€270
(€3050)
€425
(€4625)
isolatie de-mortel 5425

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in De Mortel?

Waarom mijn woning in De Mortel isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij als Engie en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275, waarbij u een besparing realiseert van €220 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate, Formido, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Plusminus 15 procent van de kosten kan je terugvorderen.
 • Het is een must dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijkerwijs vind jij in De Mortel een groene lening of extra potje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een prachtige lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in De Mortel. Alternatieve regelingen zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan De Mortel wat in lijn is met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in De Mortel voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Een oplossing voor je dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in De Mortel. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een aangenaam en prettig klimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen