Isolatie Handel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Handel? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een investering als vloerisolatie en tochtprofielen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Handel. We zoomen in op thema’s als isolatie binnenkant gevel en houtwol isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-handel-5423

 • Lagere energierekening
 • Een aangename leefomgeving
 • Groene investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5423
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de populairste stappen om jouw woning in Handel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Handel is goed te betalen (vanaf ongeveer € 760 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €295 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €2000 en het rendement ligt op zo’n €285 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Handel kost doorgaans €4550. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €13200. Het voordeel is ongeveer €790 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we nog meer aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Handel (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een groenere maatschappij? Woning Handel isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 (jaarlijks). Onderstaand bekijk je de totale prijs zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Handel. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3700)
€775
(€7150)
€930
(€8650)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€250
(€2250)
€365
(€3550)
Spouwmuur€245
(€975)
€460
(€2700)
€845
(€3250)
HR++ glas€240
(€2050)
€295
(€4300)
€355
(€4700)
isolatie handel 5423

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Handel?

Waarom mijn woning in Handel isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675, waarbij u een besparing realiseert van €250 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Zo wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse werkzaamheden als isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met meer info over het huidige assortiment. Te koop bij bekende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 25% van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Randvoorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Evenzeer rekenen ze voor arbeidsloon een BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Handel een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Handel. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Middels het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Handel wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Handel voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Handel. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen