Isolatie Elsendorp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Elsendorp? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en tochtprofielen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Elsendorp. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie buitenkant gevel en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-elsendorp-5424

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • CO-2 uitstoot beperken
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5424
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website vind je de meest populaire methodes om je woning in Elsendorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Elsendorp is goedkoop (plusminus € 720 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €235 per 12 maanden (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen liggen rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, dekens. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Elsendorp kost zo’n €5150. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €990. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €11000. De winst is grofweg €870 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we meerdere mogelijke oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Elsendorp (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke samenleving? Woning Elsendorp isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2350 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1000 per jaar. Op deze website bekijk je de totale prijs wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Elsendorp. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per doel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€605
(€6350)
€990
(€8750)
Vloerisolatie€160
(€1300)
€270
(€2250)
€310
(€2950)
Spouwmuur€235
(€1650)
€680
(€2000)
€890
(€3300)
HR++ glas€230
(€2800)
€340
(€3850)
€430
(€4550)
isolatie elsendorp 5424

Actuele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen voor een isolatiespecialist in Elsendorp?

Waarom mijn woning in Elsendorp isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3200, dat betekent een winst van 220 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Hierdoor kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Praxis, Multimate, Formido, Gamma, Hornbach. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 15% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien geldt voor arbeid het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Elsendorp een lokaal subsidiepotje. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Elsendorp. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Elsendorp wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Elsendorp voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Elsendorp. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen leiden tot een comfortabel klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw slimme ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen