Isolatie Grave

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Grave? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals de zolder isoleren en isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Grave. We zoomen in op topics als isolerende raambekleding en steenwol Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-grave-5361

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Beschermt ook tegen brand
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGrave
Postcode5361
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij een oude woning (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand zie je de meest populaire werkzaamheden om je woning in Grave te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Grave is goedkoop (ongeveer € 760 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €275 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1925 en het bespaart circa €245 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Grave kost gemiddeld €5800. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €840 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11800. Daarmee bespaar je ong. €780 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens bestaan er diverse aantrekkelijke opties. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Grave (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en natuurlijk een groenere toekomst? Woning Grave isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per 12 maanden. Op isolatierevolutie.nl calculeren we de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Grave. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€885
(€5500)
€1080
(€8700)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€2300)
€330
(€3100)
Spouwmuur€375
(€1200)
€730
(€2650)
€905
(€3450)
HR++ glas€225
(€2275)
€310
(€4175)
€440
(€5250)
isolatie grave 5361

Bekende Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Grave?

Waarom mijn woning in Grave isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Essent en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3600, waarbij u een besparing realiseert van €205 p/jaar. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor ziet u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Gamma, Praxis, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Grave

Door gebruik te maken van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Plusminus een kwart van de onkosten krijg je weer terug.
 • Een voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Bovendien geldt voor arbeid het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Grave een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.grave.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Grave
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen door te isoleren. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening zonder hoge lasten opgezet voor energiebesparende maatregelen in Grave. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Grave wat dan voldoet aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. D.m.v. een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Grave voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Grave. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen