Isolatie Milheeze

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Milheeze? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld je spouwmuur isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je diverse informatie over isolatie Milheeze. We gaan aan de slag met topics als isolerende kozijnen en deuren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-milheeze-5763

 • Lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Minder last van ongedierte
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5763
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop check jij de meest interessante stappen om jullie woning in Milheeze te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Milheeze is financieel toegankelijk (om en nabij de € 890 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €200 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Milheeze kost ongeveer €4850. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. De potentiële besparing ligt op €740 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12200. Dit levert op ong. €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder bestaan er nog een aantal mogelijke uitvoeringen. Hierna behandelen we de populairste vormen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Milheeze (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een groenere maatschappij? Woning Milheeze isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2175 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatierevolutie.nl check je de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Milheeze. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3600)
€715
(€7000)
€1080
(€8000)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€180
(€2650)
€390
(€2850)
Spouwmuur€355
(€1225)
€550
(€2475)
€810
(€3325)
HR++ glas€230
(€2525)
€275
(€3975)
€380
(€5125)
isolatie milheeze 5763

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Milheeze?

Waarom mijn woning in Milheeze isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Delta en Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €335 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Karwei, Hubo, Gamma, Hornbach, Praxis, Multimate. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Via opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Zo’n een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Milheeze een groene lening of extra potje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor meer informatie.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Milheeze. Andere opties zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Milheeze wat aansluit op jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Milheeze voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Milheeze. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden sowieso een optimaal wooncomfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Investeer in een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen