Isolatie Bakel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bakel? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij enkele acties als isolatie van de vloer of radiatorfolie aanbrengen heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Bakel. Bijvoorbeeld zaken als schuin dak isoleren en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-bakel-5761

 • Bespaar honderden euro’s per jaar
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Goed voor het klimaat
 • Weinig last van geluid
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5761
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Bakel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bakel is goedkoop (ongeveer € 890 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €290 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten fluctueren rond de €1775 en je bespaart op de energierekening, tot wel €185 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bakel kost doorgaans €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1210. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De investering is ongeveer €11300. Dit levert op grofweg €900 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog enkele rendabele oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest populaire uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bakel (april 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Bakel isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 p/jaar. Op deze website tref je de uiteindelijke kosten zodra in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bakel. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kun je de verwachte opbrengst bekijken en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3300)
€695
(€6950)
€1080
(€9550)
Vloerisolatie€150
(€1050)
€245
(€2250)
€330
(€3200)
Spouwmuur€380
(€1750)
€650
(€2700)
€895
(€3050)
HR++ glas€230
(€2325)
€320
(€3625)
€410
(€4675)
isolatie bakel 5761

Gangbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Bakel?

Waarom mijn woning in Bakel isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettige leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475 en dat levert gemiddeld op €295 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan zie je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Hieronder ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Karwei, Gamma, Multimate, Praxis, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Bakel een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor de huidige regeleing.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bakel. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Gebruikmakend van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Bakel wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Door een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bakel voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Bakel. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties hebben als resultaat een lekker warm huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen