Isolatie Gemert

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Gemert? Goed toegepaste isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een investering als buitenmuren isoleren of isolatie van verwarmingsbuizen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatierevolutie.nl ontdek je handige informatie over isolatie Gemert. Je kunt denken aan onderwerpen als isolerende kozijnen en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-gemert-5421

 • Een fors lagere energierekening
 • Een gezond klimaat in huis
 • Groene investering
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteGemert-Bakel
Postcode5421
Netnummer0492 (+31492)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3480 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje ontdek jij de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Gemert te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Gemert kan zeer goedkoop (om en nabij de € 740 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1825 en de besparing loopt op tot €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Gemert kost doorgaans €4800. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Dit levert op pakweg €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we meerdere alternatieve uitvoeringen. Hierna praten we over de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Gemert (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een bewuste maatschappij? Woning Gemert isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2675 m3. Dat is dus al gauw €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten in het geval je het laat doen door een isolatiebedrijf in Gemert. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4150)
€795
(€7150)
€970
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€200
(€1800)
€365
(€2850)
Spouwmuur€330
(€1025)
€530
(€2525)
€910
(€3650)
HR++ glas€215
(€2025)
€275
(€3750)
€385
(€4875)
isolatie gemert 5421

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Gemert?

Waarom mijn woning in Gemert isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3725, dat betekent een winst van 315 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande projecten als isoleren van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze website check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Praxis, Hubo, Gamma, Formido, Karwei, Hornbach. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Gemert-Bakel

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Grofweg 15% van de factuur krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Daarnaast wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Gemert extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.gemert-bakel.nl voor opties in juli 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Gemert-Bakel
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gemert. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Gemert wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Gemert voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Gemert. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen