Isolatie Nieuwstadt

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Nieuwstadt? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van enkele acties als bijv. isolatie van de vloer of isolerende raambekleding heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder tref je belangrijke informatie over isolatie Nieuwstadt. We bespreken items als isolatie van verwarmingsbuizen en U-waarde. Meteen besparen? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-nieuwstadt-6118

 • Besparen op energierekening
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Een verantwoorde keuze
 • Snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6118
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een A of B energielabel zijn standaard grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand zie je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Nieuwstadt te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Nieuwstadt is aantrekkelijk (vanaf ongeveer € 860 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De tarieven zijn ongeveer €1975 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, dekens, steenwol, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in Nederland zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nieuwstadt kost je zo’n €5450. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1230. De besparing loopt op tot €680 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11500. Daarmee bespaar je grofweg €940, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zijn er diverse rendabele alternatieven. In onderstaande tekst vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Nieuwstadt (juli 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Woning Nieuwstadt isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 per 12 maanden. Op deze website kijken we naar de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiebedrijf in Nieuwstadt. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3300)
€635
(€7200)
€1160
(€9750)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€250
(€2150)
€370
(€2850)
Spouwmuur€260
(€1700)
€690
(€2175)
€945
(€3550)
HR++ glas€235
(€2700)
€285
(€3425)
€440
(€4525)
isolatie nieuwstadt 6118

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over de isolatiespecialist in Nieuwstadt?

Waarom mijn woning in Nieuwstadt isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Greenchoice of Nuon, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en dat bespaart tot €265 elk jaar opnieuw. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden als gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Hubo, Formido, Karwei, Multimate. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Door de ondersteuning van subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Bovendien valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Nieuwstadt een groene lening of extra potje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Nieuwstadt. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Nieuwstadt wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Nieuwstadt voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Nieuwstadt. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden jou een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De planning is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen