Isolatie Maria Hoop

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Maria Hoop? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als de zolder isoleren of isolerende raamfolie heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna check je belangrijke informatie over isolatie Maria Hoop. Je leest uitvoerig over onderwerpen als deuren isoleren en glaswol isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-maria-hoop-6105

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Meer warmte en minder vocht
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Toekomstbestendig

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6105
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl zie je de meest populaire werkzaamheden om een woning in Maria Hoop te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Maria Hoop is aantrekkelijk (plusminus € 900 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €290 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €2000 en je profiteert van een besparing tot wel €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Maria Hoop kost doorgaans €5300. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1110. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €11100. Hiermee bespaar je zo’n €970, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zijn er diverse interessante mogelijkheden. In het volgende overzicht praten we over de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isoleren in Maria Hoop (april 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Maria Hoop isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De besparing komt neer op €925 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de totale kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Maria Hoop. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per type vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4250)
€865
(€5750)
€1180
(€9550)
Vloerisolatie€130
(€1050)
€295
(€2500)
€330
(€2800)
Spouwmuur€355
(€1000)
€550
(€2725)
€790
(€3225)
HR++ glas€195
(€2575)
€315
(€3475)
€415
(€4550)
isolatie maria-hoop 6105

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

FAQ voor de isolatiespecialist in Maria Hoop?

Waarom mijn woning in Maria Hoop isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en NLE, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en besparen tot €285 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Hieronder tref je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Multimate, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Door te profiteren van subsidies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens vallen de manuren onder het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Maria Hoop een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is onderhand wel helder: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Maria Hoop. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Maria Hoop wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Maria Hoop voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoe zit het met de kosten? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Maria Hoop. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen