Isolatie Roosteren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Roosteren? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie en isolerende raamfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Hieronder ontdek je handige informatie over isolatie Roosteren. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals isolatie van binnenmuren en warmtelekken. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-roosteren-6116

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig klimaat in huis
 • Groene investering
 • Beschermt ook tegen brand
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6116
Netnummer046 (+3146)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje vind je de meest rendabele methodes om jullie woning in Roosteren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Roosteren is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 840 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €195 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten bedragen zo’n €1750 en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Roosteren kost ongeveer €5450. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1220. Het rendement is al snel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Het voordeel is grofweg €980 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we meerdere aantrekkelijke uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de populairste alternatieven.

 • Garage isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isolatie: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Roosteren (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en ook een duurzame maatschappij? Woning Roosteren isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar. Op ons isolatie portaal tref je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Roosteren. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per oplossing kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3450)
€835
(€6850)
€950
(€9200)
Vloerisolatie€145
(€1450)
€290
(€2650)
€375
(€2850)
Spouwmuur€210
(€800)
€630
(€2750)
€900
(€3050)
HR++ glas€215
(€2700)
€295
(€3325)
€445
(€4800)
isolatie roosteren 6116

Populaire Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Roosteren?

Waarom mijn woning in Roosteren isoleren?

Een grondige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij als Budget Energie en Nuon, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Daarnaast merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en besparen tot €220 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Op die manier check je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hieronder komen we met nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Met behulp van subsidiemogelijkheden wordt een huis isoleren uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is in april 2017 opgeheven. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Om en nabij 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Roosteren een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor de voorwaarden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is onderhand wel helder: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Roosteren. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Dankzij het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Roosteren wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Roosteren voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Roosteren. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en zorgen voor een laag energietarief. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen