Isolatie Sint Joost

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint Joost? Vakkundige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van relatief eenvoudige maatregelen als bijv. de zolder isoleren en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je handige informatie over isolatie Sint Joost. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals binnenmuren isoleren en R-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-sint-joost-6112

 • Lagere energierekening
 • Een optimaal klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Beschermt ook tegen brand
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLimburg
GemeenteEcht-Susteren
Postcode6112
Netnummer0475 (+31475)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh3310 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Onderstaand lees jij de meest toegepaste toepassingen om jullie woning in Sint Joost te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint Joost is goed te betalen (vanaf € 910 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €185 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten liggen rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €275 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Sint Joost kost zo’n €5850. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. Het rendement is pakweg €830 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we diverse vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Sint Joost (april 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en ook een duurzame maatschappij? Woning Sint Joost isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2625 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 p/jaar. Op ons isolatie portaal bekijk je de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Sint Joost. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type tref je de besparing in euro en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4150)
€685
(€5350)
€1020
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€255
(€1850)
€315
(€3600)
Spouwmuur€365
(€850)
€690
(€2650)
€875
(€3125)
HR++ glas€195
(€2175)
€320
(€3625)
€355
(€5250)
isolatie sint-joost 6112

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Sint Joost?

Waarom mijn woning in Sint Joost isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3450, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €290 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige werkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna bekijk je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Gamma, Karwei, Hornbach, Formido, Hubo, Praxis. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Echt-Susteren

Met hulp van een subsidie wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Mogelijk is er in Sint Joost een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.echt-susteren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Echt-Susteren
Het is duidelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Sint Joost. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Via de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Sint Joost wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sint Joost voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Sint Joost. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen